Laddar

Olofsson om beslutet att välja Redhawks: ”Stod i valet och kvalet”

Johan Olofsson gjorde sitt första mål för Malmö Redhawks. Efter matchen berättade om han om beslutet att flytta till Skåne – före att stanna i Dalarna.

delningar

Johan Olofsson har inlett säsongen i Malmö Redhawks med mycket spel i boxplay. Mot finska KalPa Kuopio fick han utdelning i offensiven – och fick göra sitt första mål i Redhawks-tröjan när de vann med 6–2 i fjärde omgången av CHL.

– Det var härligt och kul, så klart. Jag fick ett bra pass av Lars Bryggman och fick in pucken via ett ihopslag. Det var skönt, säger Johan Olofsson.

– Det var betydligt bättre i dag än för två dagar sedan. Vi kom ut som ett helt annat lag och fick en väldigt bra start på matchen. De två första perioderna var riktigt bra, men sedan slappnade vi av lite i tredje perioden. Jag tycker vi dödade matchen på ett bra sätt.

Olofsson skrev tidigt på för Malmö Redhawks, bara ett par veckor efter att hans Leksand åkt ut mot Mora. Nu avslöjar han att det likväl kunde blivit en fortsättningen i Dalalaget.

– Patrik Sylvegård ringde mig två-tre veckor efter att vi hade åkt och jag fick lite betänketid. Jag stod länge i valet och kvalet mellan att stanna kvar i Leksand eller att gå till Malmö. Till slut fick jag gå på magkänsla och den sa Malmö, säger Olofsson.

Och det har varit en omställning för Arvikasonen att flytta till Malmö.

– Jag är van vid lite mindre städer och det har tagit lite tid att komma in i det. Det är skillnad. Det finns mycket att se och göra. Än så länge trivs jag bra.

Redhawks seger mot KalPa betyder att de sitter i en utmärkt position inför de två sista matcherna i CHL:s gruppspel. Seger mot tjeckiska Brno i oktober och slutspel väntar.

 

CHL IF Malmö Redhawks–Kalpa Kuopio 6–2 (3–0, 2–1, 1–1) Målen: 7.16 1–0 Andy Miele, (Rhett Rakhshani), 8.20 2–0 Johan Olofsson, (Lars Bryggman), 18.43 3–0 Nichlas Hardt, (Frederik Storm), 24.18 4–0 Fredrik Händemark, (Daniel Zaar), 35.58 5–0 Rhett Rakhshani, (Andy Miele, Nils Andersson), 37.53 5–1 Alex Lavoie, (Mathew Maione, Tommi Jokinen), 44.30 5–2 Frank Gymer, (Otto Leskinen), 50.02 6–2 Nils Andersson, (Niklas Arell, Lukas Haudum). Skottstatistik: 32–26 (10–9, 12–9, 11–8). Domare: Ken Mollard & Morgan Johansson. Publik: 1 538, Malmö Isstadion.

Relaterade artiklar