Nytt landmärke planeras – förändrar Malmös skyline

Det planerade landmärket i Dockan. Illustration: Fojab arkitekter

"Det är bra för Malmö när vi tänker nytt, innovativt och med framåtanda."

delningar

På torsdagen antog stadsbyggnadsnämnden detaljplanen för ett uppstickande hus vid Dockplatsen i Västra hamnen som förändrar Malmös skyline.

Det nya bostadshuset planeras bli en spektakulär byggnad med två uppskjutande huskroppar med 17 respektive 24 våningar. Bottenvåningarna kommer innehålla kontor, restaurang, caféer och butiker. På taket planeras terasser och gemensam bostadsgård.

– Det är bra för Malmö när vi tänker nytt, innovativt och med framåtanda. Den här planen med den tänkta arkitekturen kommer ytterligare att lyfta Västra hamnen som ett spännande och attraktivt område att bo i, säger Lars Hellström (L), stadsbyggnadsnämndens vice ordförande, i ett pressmeddelande.

Malmös nya landmärke vid Dockplatsen är en del av den pågående utvecklingen av Västra hamnen från industri- och hamnområde till en stadsdel med bostäder, kontor och handelslokaler.

Landmärket är tänkt att rama in och framhäva Dockplatsen i området men också förändra stadens siluett med sina många våningar, som en kontrast till den betydligt lägre bebyggelsen i området.

– I takt med att staden förändras får Malmö en ny siluett, nu i form av en modern och uppseendeväckande byggnad. Planerna ger också runt 160 nya bostäder i en attraktiv och spännande stadsdel, säger Sofia Hedén (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar