Nya stölder på kyrkogård: ”Det måste få ett slut” - Nyheter i Malmö - 24 timmar om dygnet - Helt gratis!

Laddar

Nya stölder på kyrkogård: ”Det måste få ett slut”

En ny topp av stölder från gravstenar på Östra kyrkogården i Malmö.

delningar

Sedan fjolårets sommar har det inträffat över 20 metallstölder från gravstenar. Under hösten såg polisen en topp när fler och fler anmälningar trillade in. Efter en mindre nedgång märker man nu att metalltjuvarna är aktiva igen.

– Vi hade en topp under hösten och nu ser vi en ny topp den senaste månaden, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.

Under helgen kom det in en anmälan om brott mot griftefriden då fyra kors har stulits från gravar på Östra kyrkogården. En man som besökta sina anhörigas viloplatser lade märke till dessa tre och uppger att flera gravar saknar kors. Stölden ska ha skett de senaste två veckorna.

Flera polisanmälningar har gjorts de senaste veckorna.

Polisen förväntar att det kommer komma in fler anmälningar om stölderna och uppmanar allmänheten att ta kontakt om man har någon information eller har sett något.

– Det måste få ett slut, en anständighetsgräns måste finnas, säger Nils Norling.

I likhet med de tidigare fallen så har förundersökning inte inletts. Detta då det inte finns några spår eller ledtrådar att arbeta efter. Vilket är ett krav för att polisen ska kunna arbeta vidare.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Roliga onlinespel du måste testa!

Nätet kryllar av spel, det finns en hel hop med dem på den här sajten. När du får ett infall och vill testa något nytt kan du bli sittandes i flera timmar, bläddrandes genom tusentals spel med bara en skärmbild som ledtråd till vilket typ av spel du får.