Nu invigs Tullverkets nya lokaler i Malmö

Det nybyggda kontorshuset blir arbetsplats för drygt 400 tullanställda.

delningar

Fredagen den 17 maj invigs Tullverkets nya lokaler i Hyllie utanför Malmö. Efter en utdragen väntan på att det sex våningar höga kontorshuset skulle färdigställas gick under förra veckan flyttlasset från de tidigare lokalerna på Storgatan i Malmö och ut till Hyllie. Flytten innebär dessutom att Tullverket blir en så kallad aktivitetsbaserad arbetsplats, vilket innebär att merparten av de anställa inte har något eget kontorsrum. Lokalerna utgörs i stället av öppna kontorslandskap där arbetsplatser varvas med mötesrum.  

Foto: Pressbild/Tullverket.

Motsvarande arbetsmiljö har sedan tidigare införts på Tullverkets huvud- och lokalkontor i Stockholm.

– Tanken är att vi blir mer flexibla och att vårt nya kontor stödjer vår verksamhet på ett bättre sätt än tidigare. Har man kollegor som man behöver samverka mycket med under en period så kan man sitta tillsammans med dem, när sen behovet skiftar har man möjlighet att jobba närmare andra kollegor, säger Monica Fridolf, som varit en av Tullverkets två flyttgeneraler i Malmö, i ett pressmeddelande.

Tullverkets generaltulldirektör Charlotte Svensson ser flytten som ett lyft för verksamheten.

– Tullverket ska vara en modern och effektiv myndighet, och de nya lokalerna ger oss större möjlighet att vara just det. Vi tar samtidigt höjd för att vi kan komma att få fler medarbetare i Malmö, då jag är övertygad om att Tullverket behöver växa som myndighet framöver för att kunna klara alla sina uppdrag, säger hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar