MFFs fina gest – Safaris söner designar årskortet

Stjärnans tvillingsöner har autism – Vill sprida kunskap.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Hittills har över 8200 personer säkrat en plats på Stadion till säsongen 2019. Och under torsdagen presenterade MFF motivet som kommer att pryda alla årskort. 

Bakom bilden står Behrang Safaris tvillingsöner Emilliano och Leon. Tanken med årets årskortsdesign är att i samarbete med stiftelsen LifeWatch sprida kunskap och förståelse kring autism. Bilden är ett avtryck av tvillingpojkarnas händer i MFF:s emblemblå färg med inslag av gräsgröna stänk. 

Foto: MFF.

Både Emilliano och Leon har diagnosen autism och Behrang Safari är själv ambassadör för stiftelsen LifeWatch. 

– När vi fick reda på att MFF ville engagera sig i det här blev vi jätterörda. Vi försöker dela med oss av vår vardag och berätta hur fint det kan vara med olikheter. Ofta får man en bild av autism som något negativt. Den stämpeln vill vi försöka få bort, säger Behrang Safari till klubbens sajt.

– Det handlar också mycket om att nå ut till alla som är i en liknande situation som oss. Jag minns hur det var för oss när barnen fick diagnosen. Vi kände oss ensamma och visste inte vad som väntade. Jag hoppas att detta kan upplysa fler om vad autism är.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar