Laddar

MFF-tränaren om den gyllene årskullen

Malmö FF är den klubb som har med flest spelare i de olika pojklandslagen. Från 98-kullen finns det fyra spelare med när Sverige har chansen att ta sig till EM-slutspel. "Det är väldigt hög kvalité", säger tränaren Roland Larsson.

delningar

Samuel Adrian, Marko Johansson, Anton Kralj och Dennis Hadzikadunic från MFF:s 98-kull är kallade till landslagets Elite Round-turnering som spelas under nästa vecka. Dessutom är 17-åringen Mattias Svanberg kallad. Han är tillsammans med Alexander Isak ett år yngre än de andra.

MFF:s U19-tränare, Roland Larsson, har följt spelarna under flera års tid.

– Det är rätt kul. När jag jobbade som förbundskapten så såg jag dem på Elitpojklägret i Halmstad. Då var det främst Anton Kralj, Marko Johansson, Dennis Hadzikadunic och även Zackarias Faour som senare flyttade till Manchester City, berättar han för 24Malmö.se och fortsätter:

– Det är en härlig grupp. De har fått en bra utbildning i Malmö FF genom alla år.

Går det att sätta något finger på varför just 98-kullen är så framstående? – I vissa grupper finns det många med väldigt höga ambitioner. De sporrar varandra och har en bra attityd. Jag tycker att de är väldigt träningsvilliga och vill hela tiden lära sig nya saker. De har hjälpt varandra framåt genom året och MFF är bra på fotbollsutveckling.

Och så Mattias Svanberg från 99-kullen? – 99-kullen är lik 98-kullen. Mattias har gjort det bra och tagit sig vidare till nästa steg.

Kunde man tidigt se att de skulle bli duktiga fotbollsspelare? – När jag kom till Malmö FF 2013 och stod och tittade på fotbollsgymnasiets träningar kändes det som att det var landslagsträningar. Det var väldigt hög kvalité och väldigt bra fotboll. De är och var långt framme i sin utveckling.

Uttagen i truppen är även den förre MFF-spelaren Mattias Andersson som valde att flytta till Italien för spel i Juventus i somras.

– Jag har kontakt med honom rätt så ofta. Vi skickar lite meddelanden till varandra. Han verkar trivas jättebra i Italien. För drygt två veckor sedan var han hemma och kollade på vår match och pratade med grabbarna i omklädningsrummet efter matchen, säger Roland Larsson.

I de fyra pojklandslagen (spelare födda 1998, 1999, 2000 och 2001) som nyligen tagits ut finns det hela 14 spelare från Malmö FF med. Onekligen väldigt imponerande. MFF är tillsammans med Kalmar FF och Elfsborg den enda klubben som har spelare uttagna i samtliga landslag.

 

Pojklandslagsspelare från Malmö FF:

U19/P98: Marko Johansson (Utlånad till Trelleborgs FF), Samuel Adrian, Anton Kralj, Mattias Svanberg (född 1999) och Dennis Hadzikadunic.

P18/P99: Hugo Andersson, Mathias Nilsson, Max Olsson, Laorent Shabani och Felix Konstandeliasz.

P17/P00: Jakob Tånnander och Pavle Vagic.

P16/P01: Jesper Dickman och Amel Mujanic.

Relaterade artiklar