Laddar

EXTRA: MFF-spelare åtalas för våldtäkt mot barn

Den Malmö FF-spelare som suttit häktad åtalas nu för två fall av våldtäkt mot barn.

delningar

Nu väcks åtal mot MFF-spelaren som misstänks för två fall av våldtäkt mot barn. Brotten ska ha begåtts 2016 och 2017.

– Nu är utredningen klar och jag anser att jag har tillräckliga skäl för åtal, säger kammaråklagare Rikard Darell på Malmö åklagarkammare.

Utredningen mot spelaren påbörjades förra sommaren och mannen har suttit frihetsberövad sedan den 31 januari i år. Inledningsvis var spelaren misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn. Rubriceringen ändrades senare till våldtäkt mot barn.

– En av misstankarna mot honom har tidigare i utredningen rört sexuellt utnyttjande av barn men jag har, efter att ha vägt in samtliga omständigheter i ärendet, valt att väcka åtal för våldtäkt mot barn även för denna händelse.

Spelaren ska inte ha haft en relation med målsäganden och enligt åklagaren är det spelaren som har varit drivande till att de träffades. Mannen har i förhör erkänt sexuellt umgänge med målsäganden vid ett tillfälle men hävdar att han inte visste att hon var under 15 år.

– Bevisningen består till stor del av kontakter mellan misstänkt och målsägande på sociala medier, som Instagram och Whatsapp. Dessutom har en rad förhör, bland annat med vittnen, genomförts, säger Rikard Darell.

Stämningsansökan har nu lämnats in till Malmö tingsrätt.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?