Laddar

Här är MFF-kvintetten som ska fixa svenskt EM-guld

Nu går Sverige in i årets U17-EM med avspark mot England på fredagseftermiddagen. Med i truppen finns inte mindre än fem MFF-talanger – fler än från någon annan klubb.

delningar

Det är en stark MFF-prägel på det svenska landslag som just nu laddar för första gruppspelsmatchen nere i Azerbajdzjan. Adrian Edqvist, Oscar Petersson, Hugo Andersson, Mattias Svanberg och Teddy Bergqvist finns samtliga med i 18-mannatruppen, liksom den tidigare MFF:aren Anel Ahmedhodzic (nu i engelska Nottingham Forest).

 

För första gången deltar hela 16 lag i U17-EM och Sverige har hamnat i grupp tillsammans med England, Danmark och Tyskland. Hur förbundskaptenen Magnus Wikman väljer att formera laget i eftermiddag återstår att se men om man ser till tidigare landskamper under kvalspelet så har både Petersson och Bergqvist (elva mål på 22 matcher) varit givna startspelare.

Mattias Svanberg satt, då som 16-åring, med på MFF:s bänk vid hela fyra tillfällen under fjolårssäsongen men väntar fortfarande på sin allsvenska debut. Både han och Bergqvist har dock debuterat för MFF under vinterns träningsmatcher och spelar regelbundet i U21-allsvenskan.

Relaterade artiklar