Laddar

Mannen bakom raketvideon upprörd: ”Folk kommenterar rasistiskt”

Jash Doweyko-Jurkowskis video från tolvslaget på Möllevångstorget har fått global spridning. Men upphovsmannen oroas över att videon används i fel sammanhang.

delningar

Videon från tolvslaget på Möllevångstorget visar hur raketer flyger i huvudhöjd åt alla håll. Det smått kaotiska nyårsfirandet på torget är något av en tradition i Malmö. Men i stora delar av Sverige, och världen, har videon fått stor spridning. 

– Det är inget nytt, utan har skett de senaste 15–20 åren. Jag tror att folk var ganska beredda på vad som skulle ske och därför var det inte så panikartat, utan ganska skön stämning, säger Jash Doweyko-Jurkowski till Aftonbladet.

Att videon fått spridning tycker han är kul. Men han oroas också för i vilka sammanhang artikeln delas.

– Folk kommenterar i regel att ”Sverige är en förlorad nation” och kommer med xenofobiska och rasistiska kommentarer, vilket känns tråkigt, säger han.

Att han filmade nyårsfirandet är dock inget han ångrar.

– Jag gjorde bara mitt jobb, men sen är det så klart tråkigt att det ger eld åt sådana här tankar och ideologier, säger Jash Doweyko-Jurkowski.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?