Man skärskadad i lägenhet – en gripen misstänkt för försök till mord

(Uppdaterad 22.30) Den skadade mannen vårdas nu på sjukhus.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var vid 18.54 som ett larm inkom till polisen om en misshandel i Malmö och de skickas till Hallingsgatan, Lorensborg efter larm via SOS. En man uppgavs vara skadad, och både polis och ambulans skickades till platsen som var inomhus i en lägenhet. Där anträffade de en skadad man som togs om hand av ambulanspersonalen och fördes sedan till sjukhus.

Vid 19.40-tiden gick polisen ut med att mannen är skärskadad och vårdas på sjukhus, men skadeläget är fortsatt oklart. En man har gripits misstänkt för försök till mord. Det är en misstänkt knivskärning.

– De två männen känner varandra, men jag går inte in på vilken relation de har. Men de är absolut bekanta med varandra. De yttre avspärrningarna utomhus är hävda, men arbetet är inte helt klart inomhus. Åklagaren kommer fatta beslut om anhållning, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisens ledningscentral region Syd vid 22.20.

Enligt de första uppgifterna från polisen var den skärskadade mannen vaken och talbar, men hans skadeläge är ännu okänt.

Var skedde gripandet av den misstänka gärningsmannen?

– Jag har ingen gripandeplats och ingen adress. Jag utgår från att det är i området, men jag kan inte säga exakt var, säger Anna Göransson.

Lägenheten som är brottsplatsen har spärrats av, och polis arbetar på platsen med informationsinsamling. Kriminaltekniker är budade till brottsplatsen för en teknisk undersökning. Hundpatrull söker i området, och polisen håller förhör med vittnen.

Misshandel, polis Foto: Arkiv/Arne Forsell/Mattias Nilsson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar