Man hotade sitt ex med vapen – döms till 2 års fängelse

Han avlossade ett skott i hennes ytterdörr.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

En man i 48-årsåldern dömdes i Malmö tingsrätt för olaga hot och grovt vapenbrott.

Det var i april 2019 som en kvinna bröt kontakten med hennes ex och berättade att hon hade inlett ett förhållande med en annan man. Paret hade gjort slut ett år tidigare men fortsatt ha regelbunden kontakt. Exet, som hade ett alkoholmissbruk, tog mycket illa vid sig av nyheten om den nya mannen och blev kraftigt berusad dagen och natten hon berättade för honom.

Efter att ha skickat flera sms och försökt ringa kvinnan ringde han upp henne på Facetime där han visade upp ett vapen han hade i händerna. Han körde till hennes bostad med vapnet, ett avsågat hagelgevär, och avlossade ett skott mot hennes ytterdörr. Kvinnan berättar i förhör att exet under samtalet hade hotat henne med att komma dit och döda henne med vapnet, vilket fick henne att känna sig väldigt otrygg.

Mannen påstår i förhör att han minns att han lyfte upp vapnet men att han inte kände att ett skott gick av och att han blev rädd för smällen. Tingsrätten bedömer dock att han uppsåtligen skjutit i dörren då han visat vapnet för henne samt hotade att döda henne.

Mannen är sedan tidigare ostraffad och menar på att han ska sluta dricka alkohol. Brotten mannen har begått rubriceras som olaga hot samt grovt vapenbrott, och Malmö tingsrätt dömer honom för det till fängelse i två år och två månader. Han ska även betala skadestånd till hans ex.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar