Man blev påkörd av misstänkt rattfyllerist

Utanför bilen hittades en ölburk. Foton: Polisen

Efter att ha druckit alkohol satte den körkortslöse mannen sig i en bil och körde iväg. Strax därefter ska han ha backat på en man. Nu åtalas föraren vid Malmö tingsrätt för flera olika brott.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

I mitten av augusti förra året blev en man påkörd av en mindre lastbil på Kalendegatan i Malmö. Chauffören, en man i 60-årsåldern, står nu åtalad vid Malmö tingsrätt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning och vållande till kroppsskada.

Enligt stämningsansökan ska chauffören ha varit påverkad av alkohol vid olyckstillfället och alkoholhalten i mannens utandningsluft ska ha uppgått till 0,93 milligram per liter. Mannen saknade dessutom körkort och hade därför inte rätt att framföra fordonet.

Mannen som blev påkörd har i förhör berättat att han stod stilla med sin cykel när en mindre lastbil körde in mot kyrkan. Plötsligt ska föraren ha börjat backa och gasat på så att mannen och hans cykel blev påkörda. Efter påkörningen ska mannen ha slitit upp förardörren och föraren ska då ha försökt att köra vidare. I samband med det anlände mannens kollega samt två ridande poliser till platsen och föraren omhändertogs.

Till följd av påkörningen fick mannen skador på knä, handled och höft med långvarig smärta som följd. Den misstänkte mannen har i förhör nekat till vållande till kroppsskada men erkänt de övriga gärningarna.

I förhör har både målsägande och en polis uppgett att föraren var vinglig och luktade mycket alkohol. Utanför bilen hittades dessutom en ölburk. Enligt den påkörde mannen ska den misstänkte ha haft burken i sin ena hand när han drogs ut ur fordonet av polisen. Själv har den åtalade mannen uppgett att burken satt i handskfacket.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar