Man attackerades bakifrån – fick låren uppskurna

Där pilen pekar skedde knivattacken. Foto från polisens förundersökningsprotokoll.

En man attackerades på ett torg i Malmö och skadades allvarligt. En 33-årig man åtalas nu vid Malmö tingsrätt misstänkt för synnerligen grov misshandel.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 30 augusti klockan 17.45 larmades polis till Augustenborgstorget. Enligt initiala uppgifter skulle en man ha blivit skjuten. När polis kom till platsen kunde det konstateras att så inte var fallet. Mannen som fanns på platsen hade blivit knivskuren i båda benen, på baksidan av låren. Värst var det i högra låret där mannen hade ett stort köttsår. Skadorna bedömdes vara livshotande.

Första polispatrull på plats gav mannen första hjälpen och fick uppgifter om vem gärningsmannen kunde vara. Den knivhuggne mannen gav polisen ett namn, en 33-årig man som är bekant till honom. Polisen började söka efter honom i hans bostad och utförde en husrannsakan. Han var dock inte hemma vid tillfället.

I samma veva kom vittnesuppgifter om att en annan man synts tillsammans med den knivhuggne mannen på Augustenborgstorget vid tiden för attacken. Polisen tog beslut om att gripa honom och han var initialt misstänkt för knivattacken, men friades senare från misstankar.

Senare samma kväll kom 33-åringen, som namngivits av knivoffret, in till polisstationen för att höra vad som hänt med hans dörr. I samband med detta grips han misstänkt för knivattacken.

Bakgrunden till attacken beskrivs vara en hämndaktion. Den knivhuggne mannen har berättat i förhör att han och 33-åringen är bekanta sedan många år tillbaka. 33-åringen var vid tillfället misstänkt för ett annat brott och ville att mannen skulle vittna till hans fördel. Något som mannen inte gick med på.

Den aktuella dagen gick mannen och pratade i telefon när gärningsmannen plötsligt attackerade bakifrån. 33-åringen åtalas nu vid Malmö tingsrätt misstänkt för synnerligen grov misshandel. Åklagaren menar att misshandeln var synnerligen grov då det rörde sig om livsfarligt våld och attacken skedde då mannen pratade i telefon och var försvarslös. 33-åringen nekar till brott.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar