Laddar

Målvaktshjälten efter segern: ”Lite publikräddningar”

Hyllad av de som såg matchen. Men själv är målvakten Dan Beutler ödmjuk efter segern mot Redbergslid.

delningar

HK Malmö stod för en svag första halvlek. Men i andra halvlek fick publiken se ett helt annat lag. Laget vände och vann borta mot Redbergslid. En stor del i segern låg i målvakten Dan Beutlers supermatch. Han var en vägg sista tio minuterna och briljerade i stundtals.

– Det blir en match med två ansikten. I första halvlek var vi inte särskilt nöjda med insatsen. I andra halvlek har vi en helt annan aggressivitet och vi lyckas vinna. Jag tycker att vi visar en jäkla moral i det här laget idag, säger Dan Beutler i bussen hem efter matchen.

Själv är han ödmjuk efter matchen och vill inte sätta sig själv i någon hjälteroll.

– Tack vare ett bra försvarsspel får jag tag i några bollar. Jag brukar alltid säga att det är sista tio minuterna som målvakten ska man vara som bäst. Så det var väldigt skönt att kunna rädda några bollar idag.

Åskådarna och framför allt TV-kommentatorn Markus Sjöman valde att hylla målvakten.

– Målvaktsspel blir inte så mycket bättre än det här, säger Sjöman i CMOREs sändning.

Håller du med om hans kommentar? – Haha, nej. Det kan jag inte påstå. Det är lite min spelstil. Det blir lite spektakulära publikräddningar. Men den stora förklaringen är att försvararna kommer mycket bättre upp på skyttarna i andra halvlek. Då blir det lättare att rädda, säger Beutler med ett skratt.

HK Malmö har nu fem matcher utan förlust och ligger på fjärde plats i Elitserien.

 

Redbergslids IK – HK Malmö 27-30 (14-21) Målskyttar HK Malmö: Robert Månsson 7, Anton Blickhammar 7, Mirsad Pecikoza 4, Zoran Roganovic 4, Jim Andersson 3, Linus Persson 2, Fredrik Petersen 2, Adam Lönn Publik: 727 (Liseberg Arena)

Relaterade artiklar