Laddar

Malmös stora stjärna stannar klubben

"Nu får jag äran att bära den himmelsblå tröjan".

delningar

Det blir ytterligare en säsong i Malmö FF för kaptenen Markus Rosenberg. Under fredagsförmiddagen gick klubben ut med att han förlängt sitt kontrakt över kommande säsong.

– Det var lättare att gå in inför det här året och tänka att man skulle kräma ur sig allting. Har man inställningen att det är det sista året, både i Sverige och i Europa, så kanske man kan åstadkomma lite extra. Men hela året har jag känt att kroppen svarat bra. Jag känner fortfarande att det är det bästa som finns att spela fotboll och det gjorde beslutet enkelt, säger Rosenberg till klubbens hemsida.

Rosenberg återvände till Malmö under 2014 efter flera säsonger utomlands. Med honom i laget har klubben vunnit två SM-guld samt kvalificerat sig för Champions League två gånger.

Denna säsong leder laget Allsvenskan överlägset och ser ut att gå mot en ny titel. Kommande säsong däremot tycks bli Rosenbergs sista.

– Den här föreningen är som en stor familj. Kärleken som supportrarna känner, känner jag likadant. Jag har sett MFF utvecklas och jag känner mig delaktig i framgångarna. Nu vill jag fokusera på att spela ett sista år och det finns mycket att spela om med allsvenskan, cupen och förhoppningsvis spel i Europa, säger han.

Jag var inte redo att ställa skorna på hyllan än. Nu får jag äran att bära den himmelsblå tröjan ytterligare en säsong #sistakontraktet pic.twitter.com/sfd9P7oonr
— Markus Rosenberg (@M_Rosenberg82) 8 september 2017

Relaterade artiklar