Laddar

Malmöpolisen: "Det är fullständigt vansinnigt att göra så"

Foto: Mostphotos

Polisen i Malmö bedrövade: "Det orsakar så mycket smärta. Jag kan inte förstå det"

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

– Det är fullständigt vansinnigt och orsakar så mycket smärta och obehag för anhöriga. Jag kan inte förstå det, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.

Orsaken till att polisen är så upprörd är att en fruktansvärd stöld har inträffat i Malmö – igen. Det senaste året har 25 till 30 stora utsmyckningar stulits från Östra kyrkogårdens gravplatser i Malmö. Nu har en kvinna anmält att någon stulit en större mässingdekoration från en anhörigs grav.

– Hon är givetvis väldigt uppriven och ledsen. Man har passerat alla gränser när man stjäl från gravar. Det gör mig så upprörd, säger Nils Norling.

Polisen har upprättat en anmälan om stöld, och Nils Norling undersökte det möjliga godsvärdet.

– Jag gjorde en koll på morgonen. Kvinnan uppger att den väger 15 kilo. En skrothandlare tar 17 kronor kilot för mässing. Man får alltså drygt 200 kronor för detta. Det är vansinnigt... och det orsakar så mycket smärta, säger Nils Norling.

SVT Skåne har tidigare rapporterat om problemet, där Kyrkogårdsförvaltningen i Malmö bekräftat att man har stora problem med stölder.

– Vi vet att mycket har försvunnit under vintern och vårvintern. Det är svårt att säga exakt hur mycket som försvunnit men det har eskalerat. Det är en offentlig plats på 50 hektar med mycket häckar som är nästan omöjlig att bevaka, sa Anna Jeppsson, kyrkogårdsmästare på Östra kyrkogården i Malmö, till SVT Nyheter Skåne.

Relaterade artiklar