Malmöoptikern Shahed åker till Bolivia: "Vill hjälpa andra"

Till vänster är en bild från Optiker utan gränsers resa till Guatemala 2015. På bilden hjälper Mari Ljungblad en pojke att få nya glasögon. Till höger; Shahed Sabtti, optiker från Malmö som åker till Bolivia i april.

Den 1 april åker Malmöbon Shahed Sabtti till Bolivia med biståndsorganisationen Optiker utan gränser.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Till vardags arbetar Shahed Sabtti som optiker i Synoptiks butik i Mobilia Centrum i Malmö. Hon blev färdig optiker för ett år sedan och om drygt en månad åker hon till Bolivia för att hjälpa människor till bättre ögonhälsa.

– Det har varit sedan länge tillbaka att jag har velat hjälpa människor, jag har alltid haft det inom mig. Och när jag började jobba på Synoptik såg jag att de hade det här, att man kunde hjälpa människor som är i behov av hjälp men som kanske inte har råd, berättar Shahed Sabtti.

Tillsammans med nio andra optiker och assistenter kommer hon under cirka två veckors tid att åka till olika platser i Bolivia. På plats kommer de att hjälpa människor till bättre ögonhälsa bland annat genom synundersökningar och anpassade glasögon. Optiker utan gränser startades av Synoptik. Inför resan har svenska folket samlat in 74 073 glasögon genom Synoptiks butiker och samarbetspartners.

– Jag kan bidra med att fler får möjlighet att se bättre och utföra vardagliga arbeten. Det är till exempel många kvinnor som bara är hemma och många barn kan inte gå i skolan för att de inte ser. Vi kan bidra med att de kan få möjlighet att gå till skolan, säger hon.

Vad har du för förväntningar på resan?

– Jag tror att det blir en grym resa och väldigt känslosamt. Jag tror att det blir jättebra och att man kan hjälpa många. Man vill ju hjälpa alla men vi gör vårt bästa, avslutar hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar