Laddar

Malmöborna vill stötta protester i Iran: ”Väldigt glädjande för det Iranska folket”

Under senaste veckan har människor gått ut på gatorna i Iran för att protesterat mot regimen. Nu arrangeras en demonstration i Malmö för att stötta protesterna.

delningar

Under tisdagen planeras en demonstration, till stöd för de senaste dagarnas protester i Iran, hållas vid Triangeln.

– Vi vill att människor i väst sätter press på sina regeringar och stater att de ska starkt fördöma den islamiska regimen. Det är som Saddam Hussein som inte har någon framtid. Man måste avbryta alla diplomatiska och politiska förbindelser med regimen, Hasan Salehi. 

Han är språkrör för Internationella Kommittén mot Avrättningar och arrangerar demonstrationen.

För 40 år sedan var han själv med och demonstrerade i Iran.

– Jag var 15 år när det blev revolution. Vi brukade demonstrera i olika delar av staden, när armen kom rymde vi därifrån och gjorde en demonstration på ett annat ställe, säger Hasan Salehi och fortsätter:

– Många av mina kamrater dog. Regimen arresterade och avrättade människor utan att ha en riktig rättegång. Bara två till tre minuter. De ställde frågan om de fortfarande trodde på det de kämpade för, om svaret var ”ja”, då dödades dem.

Enligt honom finns alltid chansen att situationen i Iran kan förändras.

– Det har gått flera dagar och folk blir starkare i fortsättningen, förhoppningsvis. Den enda faktorn som vi är oroliga för är att de kuvar detta väldigt blodigt, den risken finns. Men folk ger sig inte.

Demonstrationen planeras att hållas klockan 17 vid Triangeln.

– Vi vill be folk att, på de sätt som de kan, visa solidaritet med det Iranska folket. Till exempel gör en kort film om att vi stöder det Iranska folket, publicera på protesternas hemsida. Det är väldigt glädja för det Iranska folket att folk sjunger för dem och stöder dem och publicerar saker till stöd för dem.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?