Malmöbon tävlar i årets Robinson: "Det var tufft"

Foto: Pressbild

Anna Dahlbom från Malmö är en av deltagarna i årets Robinson.

delningar

Den 17 mars drar årets säsong av Robinson igång. En av deltagarn är 22-åriga Anna Dahlbom från Malmö. I vanliga fall arbetar hon som kost- och träningsrådgivare men i somras bytte hon ut sin vardag mot ett öde liv på Fiji.

– Jag åkte dit för att känna på den här utmaningen, att få göra någonting som man verkligen inte brukar göra i de här extrema förhållanden som man utsätts för, säger Anna Dahlbom till 24Malmö.

Anna Dahlbom kommer urpsrungligen från Kristianstad men flyttade till Malmö för ett par år sedan för att satsa på thaiboxningen.

– Jag har thaiboxats sedan jag var 14 år men sedan hade jag två hjärnblödningar som satte stopp för min thaiboxningskarriär. Nu jobbar jag i stället med kost- och hälsa och arbetar med att hjälpa folk att nå sina drömmar.

Att tvingas sluta med thaiboxningen var väldigt tufft, menar Anna.

– Det var det värsta som kunde hända, hela identiteten försvann. Det var en riktigt jobbig tid. Samtidigt tror jag att allting händer av en mening. Om det inte hade hänt mig hade jag antagligen inte varit där jag är i dag med mitt företag och jobb.

Tror du att du hade nytta av dina kunskaper inom kost och träning under din tid på ön?

– Jag tror att jag hade det. Jag känner min kropp och jag vet vad som händer med kroppen och huvudet i sånna här situationer, speciellt när det kommer till maten. Det var tufft, men vissa dagar var tuffare och andra enklare.

Om drygt en och en halv vecka är det dags för premiäravsnittet, något som Anna ser fram emot.

– Det ska bli lite overkligt. Det känns inte riktigt som att jag har varit där, den tiden är som en dimma. Men det ska bli kul att känna kickarna igen och kunna sätta sig in i situationerna – men nervöst också såklart.

Det första Anna Dahlbom gjorde när hon kom hem från Fiji var att krama om sin familj och äta en frukostbuffé. Mat var nämligen inget som det fanns gott om på ön.

– Jag trodde det skulle vara tuffare med maten än det var, vi fick dock mindre mat än vad jag hade tänkt. Men jag lyckades stänga ute de tankarna. Jag gick in med inställningen att vi inte kommer att få någon mat så det var bara att bita ihop.

Vad var det roligaste med att vara med i Robinson?

– Tävlingarna var roligast, jag älskar att tävla! Trots att jag var energilös kunde jag få samma energikickar i tävlingarna som jag får här hemma.

Robinson har premiär den 17 mars på Tv4. Programmet kommer att sändas på måndagar-torsdagar samt söndagar.

– Tittarna har en härlig säsong full med dramatik framför sig, säger Anders Öfvergård, programledare för Robinson, i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar