Malmö FF presenterar nytillskott

"Det är en ära att vara i Malmö FF"

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Malmö FF meddelar i ett pressmeddelande att man gjort klart med José Martínes som blir ny assisterande tränare med särskilt ansvar för analys. Spanjoren har skrivit på ett kontrakt med Malmö FF som gäller 2019 ut.

Martínes har en bakgrund som analytiker hos Levante UD, Real Valladolid CF, UD Almería, Dnipro Petropetrovsk FC och kommer senast från FC Norsjälland där han arbetat som chefsanalytiker.

– Det är en ära att vara i Malmö FF som är en klubb som alltid nämns när man hör om skandinavisk fotboll. Det är ett steg framåt i min karriär och en stor utmaning för mig, säger José Martínes i ett pressmeddelande.  

– Jag vet att det finns en stor passion för fotboll i Sverige och inte minst i Malmö. Supportrarna är väldigt stöttande och det är mycket folk på matcherna. Det ska bli kul att jobba i ett land och en klubb där engagemanget är så stort. Min uppgift blir att bidra till att laget att når målsättningarna vi har. Jag vill hjälpa spelare att utvecklas och ge input som kan göra oss bättre. Men också hjälpa tränarstaben att nå ut med deras budskap. Jag kommer att kämpa hårt för klubben.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson tror att Martínes kommer att lyfta lagets analysverksamhet med de kunskaper han besitter.

– Han är expert på olika analysprogram och har arbetat länge med tekniska hjälpmedel. I de samtal vi haft har han också visat sig ha ett bra öga för fotboll. Han har bland annat gjort en analys av vårt lag som var intressant att ta del av. 

José Martínes Foto: Malmö FF

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar