Laddar

Malmö får sin första HBTQ-certifierade gruppbostad

En ansökan har beviljats pengar för att certifiera ett LSS-boende.

delningar

Malmö stad börjar nu HBTQ-certifiera sina verksamheter. Onsdagens beslut innebär att 6 miljoner kronor har fått grönt ljus att användas till insatser för jämställdhetsintegrering, antidiskrimininering, barnrätt och nationella minoriteter.

Därmed kommer det första LSS-boendet att certifieras. Summan på 430 000, som är öronmärkt för detta projekt, går även till certifieringen av två HVB-verksamheter för ensamkommande och till Tuppen, en mötesplats för äldre.

– Malmö stad tar arbetet för mänskliga rättigheter, antidiskriminering och jämställdhet på största allvar och vi anser att investeringar i detta är investeringar i en bättre stad för alla. Särskilt roligt är det att fler enheter i flera olika verksamhetsområden nu ges möjlighet att ta steget att HBTQ-certifiera sitt arbete. Vi hoppas att de kommer utgöra goda exempel som andra kan inspireras av, säger Nils Karlsson (MP), kommunalråd och ordförande i beredningen.

Certifieringen innebär att verksamheterna nu kommer genomföra ett mer förändringsarbete för att bli mer öppna och inkluderande i sin arbetsmiljö. Samt att bemöta utifrån ett HBTQ-perspektiv.

– Det är viktigt att arbetet med att motverka rasism och diskriminering fortsätter och att vi skapar en stad där alla känner sig välkomna. I den kampen fyller antidiskrimineringsbyrån Malmö mot diskriminering en viktig funktion, säger Mubarik Abdirahman (S), ledamot i beredningen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?