LISTA: Här är sommarens största evenemang på Jägerso

. - Foto: Faton Pasho

"Känns oerhört positivt inför säsongen".

delningar

På onsdagen i veckan inleddes galoppsäsongen på Jägersro galopp i Malmö. Det var den första av sammanlagt 25 tävlingsdagar på Malmö-ovalen under 2019. 

– Det känns oerhört positivt inför säsongen. Vi har ett härligt go både sportsligt och evenemangsmässigt, säger Anna Thelander, marknadsansvarig på Jägersro. 

Lista: Största eventen i sommar: 2

Söndag 19 maj: Pramms Memorial

– Det är säsongens första storloppsdag och en förfest till Svenskt Derby. Eliten av våra hästar på medeldistans möts, dessutom har vi riktigt fartiga Lanwades Stud Jägersro Sprint för våra snabbaste hästar.

• Fredag 5 juli: Hästarnas Mästare

– Fyra välkända profiler från hästsporten kommer att mötas i ett galopplopp, ett travlopp och banhoppning. Sen kommer vi att kora vem som verkligen är Hästarnas Mästare.

• Söndag 14 juli: Svenskt Derby

– Årets höjdpunkt. Vi smyckar hela banan tillsammans med Eventbyrån Kraftkällan. Mingel, Derbykids, publik på innerplan med barer och pop–up butiker, berättar Anna och tillägger:

• Söndag 4 augusti: Irish Day med Svenskt Oaks och Hurricanelöpning

– Vi har ett nära samarbete med Malmö GAA som sysslar med gaelisk fotboll. Anette Lennon som är känd från ATG–live kommer att referera loppen och givetvis blir det irländsk mat, dryck och musik, säger Anna Thelander. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar