LISTA: Här är kändisarna vi skulle älska – och hata att bo tillsammans med

Kung Carl XVI Gustaf, Mia Skäringer och Stefan Löfven. Pressfoton: Mostphotos, Wikimedia/Liseberg.

Nästan sex av tio svenskar kan tänka sig att ha en inneboende hemma. Här är kändisarna man helst delar kök med.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Trots rådande högkonjunktur har 243 av Sveriges 290 kommuner bostadsbrist. Det har lett till att allt fler diskuterar ägarlägenhet, kollektivboenden och inneboende.

Närmare sex av tio svenskar kan tänka sig att hyra ut ett rum i sin bostad – gärna till Johan Glans eller Mia Skäringer, men läkare och lärare står också högt i kurs. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings undersökning "Bobarometern".  

Hela 58 procent kan tänka sig att ha en inneboende. Dock kan 23 procent tänka sig att endast hyra ut under en kort period. Men vad söker svenskarna hos en inneboende?

Humor verkar vara något som värderas högt. Komikerna Johan Glans och Mia Skäringer är de kändisar som svenskarna helst delar bostad med.

Därefter kommer Carina Berg och ingen mindre än vår statschef Kung Carl XVI Gustaf. Bland unga i åldern 16 till 29 år hamnar även Veronica Maggio och Zara Larsson i topp. I botten på listan landar istället profilerna Isabella ”Blondinbella” Löwengrip och Sigge Eklund.  

– Det är många svenskar som är hänvisade till stan för arbete eller studier och som inte har möjlighet att bosätta sig i kranskommunerna och pendla, varpå både urbaniseringen och bostadsbristen håller i sig. Därmed har det blivit allt vanligare att testa alternativa boendeformer så som inneboende. Att hyra ut ett rum i sin bostad kan bidra till att minska bostadsbristen samtidigt som att det kan vara fördelaktigt för den som hyr ut eftersom boendekostnaderna minskar, säger Petra Wester, tf vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Undersökningen visar också att svenskarna helst vill ha en läkare som inneboende, det uppger hela 32 procent. Nästan lika många bor gärna med en lärare eller hantverkare.

Ungefär var femte skulle vilja bo med en personlig tränare eller en elektriker. Yrken så som influencer, bartender eller politiker är istället minst populära.

Topplista: Här är svenskarnas dröminneboende

1. Johan Glans 15 %

1. Mia Skäringer 15 %

3. Carina Berg 13 %

4. Kung Carl XVI Gustaf 10 %

5. David Hellenius 9 %

5. Fredrik Lindström 9 %

5. Gunde Svan 9 %

5. Veronica Maggio 9 %

9. Zlatan Ibrahimovic 8 %

Bottenlista: Här är kändisarna som svenskarna inte vill bo med

1. Isabella ”Blondinbella” Löwengrip 2%

1. Sigge Eklund 2%

3. Therese Lindgren 3%

3. Benjamin Ingrosso 3%

5. Stefan Löfven 4%

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar