Laddar

Kommunen om Cuba Cafés framtid: ”Kommer bemöta det”

Hundratals vill se stället öppna igen men det finns ett antal käppar i hjulet

delningar

I ett medborgarförslag vill över 200 hundra Malmöbor att Cuba Café ska öppna igen. Man är även villiga att sänka musiknivån och stänga vid midnatt.

Men kommunen menar på att det krävs mycket mer än så för att verksamheten ska få öppna igen i samma format.

– Det finns massvis med saker vi överväger när vi tittar på en ny hyresgäst. Den tidigare kunde inte riktigt bära verksamheten ekonomiskt med dansen, säger Caroline Lundholm, enhetschef för besöksanläggningar vid Gatukontoret på Malmö stad.

Den förra ägaren gick bort och därefter sattes hans verksamhet i konkurs. Det var helt enkelt inte hållbart att driva en salsaklubb i Folkets Park. Samtidigt har dansstället fått svidande kritik av grannar till parken.

– Vi har haft mycket problem med grannar som upplevt det som störande. Vi vill att grannarna ska känna att det går att bo där men samtidigt ska det vara en mötesplats för Malmöbor.

Hur ser du på det förslag som har lagts fram och som stöttas av många?

– Vi kommer förstås att bemöta initiativet, alla idéer är välkomna. Det går inte att uttala sig generellt utan det beror på verksamheten. Men vi ska se om det går att bygga vidare på dessa idéer, sen tittar vi på fler parametrar som om verksamheten tilltalar allmänheten och om det är ekonomiskt hållbart, säger Caroline Lundholm.

Om förslaget eller en utveckling av det går hem återstår att se. Det är uppenbart att kommunen inte vill se ytterligare en hyresgäst som inte får sin verksamhet i Fjärilshuset att gå runt ekonomiskt och som stör grannskapet i för hög grad.

– Vi vill att parkens verksamheter kompletterar varandra, att de tilltalar olika människor med olika preferenser. Vi vill ha ett bra helhetsgrepp av parken och att den är levande även sena kvällar.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?