Komikerduo kommer till Malmö: "En ny dimension"

Foto: Pressbild

Komikerna Markus Berggren och Henrik Nyblom är aktuella med den nya föreställningen Loop. I april kommer de till Malmö.

delningar

Duon beskriver själva föreställningen Loop som "ett rymdepos som slår mot alla med två ben och frisyr".

– Grunden för Loop är denna: Vi tar med oss två röda overaller och lika många synthesizers, slänger in en loopmaskin med oanade krafter, och sen går vi igenom musikhistorien såsom vi ser den. Men det egentliga syftet är något helt annat, något som är större än oss båda och allt annat: Vi vill väcka svensk humor från dödens eviga dvala, säger Marcus Berggren i ett pressmeddelande.

Marcus känns bland annat igen som programledare för P3 Guld och Morgonpasset i P3, samt från Parlamentet och Tombola, en podcast som han gör tillsammans med Carl Stanley. Han utsågs också till Årets nykomling på Svenska Standupgalan 2019. Multitalangen Henrik har synts i Breaking News och SVTs Släng Dig i Brunnen, ett program han också var producent för, och släppt fler sketcher och låtar än någon annan. Tillsammans har de bland annat gjort en bejublad julshow och skrivit hittar som “Moderkaka/Pepparkaka”.

Under våren besöker duon åtta svenska städer med föreställningen Loop.

– Att gå och se Loop är att lämna sorgerna på jobbet, och kliva in en ny dimension där allt är på skoj. Vi lovar problematiska låtar, gutturala läten, ostiga catchphrases och skämt på samtliga upprättgående djurs bekostnad. Vi välkomnar alla som är redo att stirra en ny humor i svartögat, säger Henrik Nyblom.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.