Laddar

KLART: Yotún lämnar Malmö FF

Efter kontraktsförhandlingar med Malmö FF blir det ingen förlängning för Yoshimar Yotún. Spelaren väljer att fortsätta sin karriär i USA.

delningar

Nu står det klart. Efter en längre tids kontraktsförhandlingar mellan Malmö FF och Yoshimar Yotún blir det ingen förlängning. Malmö FF och amerikanska MLS-klubben Orlando City SC är överens om en övergång för spelaren, som väljer att fortsätta sin karriär i USA.

Yoshimar Yotún blev svensk mästare i fjol när Malmö FF tog hem sitt 19:e SM-guld. Han har spelat 58 allsvenska matcher, 12 Europamatcher och 9 cupmatcher.

– Den här säsongen har ”Yoshi” vuxit rejält och blivit en väldigt fin mittfältare, både centralt och på kanten, säger Daniel Andersson, sportchef Malmö FF, och fortsätter.

– Han är en otroligt professionell, seriös och fin kille som alltid ger hundra procent, även i de perioder han har varit utanför laget. Vi hade mycket gärna haft honom kvar i flera år framöver, men ”Yoshi” ville fortsätta sin karriär i USA och vi unnar honom all lycka och framgång där.

 

Relaterade artiklar