Laddar

KLART: Så mycket höjs hyrorna i Malmö

Här är fastighetsbolagen som höjer mest.

delningar

Vid den här tiden på året pågår hyresförhandlingarna för fullt. Nyligen rapporterade 24Malmö om MKB Fastighets AB nya hyreshöjningar för 2018.

Nu har fler, närmare 600 000 hyresgäster i landet fått besked om sin nya hyra, enligt Hem och Hyra.

De kommunala bolagen i Sverige höjer hyran i genomsnitt med 0,88 procent, medan de privata höjer med 0,98 procent. I båda fall är det något högre nivåer än för 2017.

Som det ser ut nu står MKB, Kanslihuset, Akelius, Heimstaden och Stadsbostäder för de högsta hyreshöjningarna i Malmö, med en genomsnittlig höjning på 1,02 procent.

– Förhandlingarna baseras på de lokala förutsättningarna på orten. Det är de större bolagen där nivåerna är högre och de tyngs av kostnader för ombyggnation och nyproduktion, säger Erik Elmgren, förhandlingschef på Hyresgästföreningens riksförbund.

Hyreshöjningar i procent, Malmö: 

MKB: 1,02% Kanslihuset: 1,02% Akelius: 1,02% Heimstaden: 1,02% Stadsbostäder: 1,02% Fastighetsägarna Syd: 1,0% Malmöborg: 1,0%

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?