Laddar

Klart: Ny förskola i centrala Malmö

Kommer ge 60 nya förskoleplatser.

delningar

I onsdags kom nyheten att drygt 350 förskollärare får ta del av ett nytt lönelyft på 400 kronor vardera. Idag fortsätter Malmö sin miljardsatsning på utbyggandet av utbildning.

Under onsdagen gav kommunstyrelsen klartecken för Tritons förskola som kommer ge 60 nya förskoleplatser.

– Med ett växande antal barn och unga i Malmö välkomnar jag varje ny förskola som bidrar till att ge stadens yngsta invånare en bra start i livet. Fler förskolor är prioriterade, nästa år investerar vi 1,5 miljarder kronor för att rusta upp och bygga nya förskolor och skolor, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Förskolan kommer byggas på bottenplan i ett kommande sjuvåningshus på Neptunigatan, ett stenkast från Malmö Live. Beslutet är ännu ett steg i att bygga ett hållbara Malmö.

– Där det bor människor ska det finnas skola, förskola och livsmedelsbutiker nära, det är grundtanken när vi bygger Malmö hållbart. Kring Citadellskajen växer nu fram en tät grön stadsdel med kontor, bostäder, affärer och förskola som ger liv och rörelse stora delar av dygnet, på smidigt läge nära Centralen, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?