KLART: MFF lånar ut mittback

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

”Ett bra steg för mig”.

delningar

Under måndagen står det klart att Malmö FF lånar ut Anel Ahmedhodzic till Hobro IK. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Ahmedhodzic började spela i MFF:s fotbollsskola redan som 6-åring och efter cirka 10 år i klubben flyttade han till Nottingham Forrest FC 2016. I januari tidigare i år återvände han dock till moderklubben MFF.

Men de kommande månaderna kommer han nu att tillbringa på lån i danska superligaklubben Hobri IK. Enligt MFF träder lånet i kraft med omedelbar verkan och gäller fram till sommaren 2020.

– Anel kom hem i vintras och har gjort väldigt bra ifrån sig, han har spelat några matcher och tagit bra kliv i sin utveckling. Men det är hård konkurrens och det är väldigt viktigt för unga spelares utveckling att de får speltid. Hobro sökte en mittback och fastnade för Anel. Det känns väldigt bra, vi hoppas att utlåningen kan hjälpa honom i hans utveckling och att han därefter kan nå målet att bli en startspelare i Malmö FF, säger Daniel Andersson som är sportchef för Malmö FF i ett pressmeddelande.

– Det är ett bra steg för mig och min utveckling, jag känner att jag behöver mer speltid. Jag ser fram emot att spela i Hobro IK, det är en bra klubb som spelar i en bra liga, säger Anel Ahmedhodzic

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar