Kastrup bygger ut – investerar fyra miljarder danska kronor

Pressbild

Kastrup har som mål att växa från 30 till 40 miljoner årliga passagerare, nu planerar flygplatsen för nästa steg i utbyggnaden.

delningar

Det nya byggprojektet innefattar en cirka 80 0000 kvadratmeter stor utbyggnad av terminalområdet mellan gate C och B vilket är kostnadsberäknat till fyra miljarder danska kronor. Det är är den största delen i det utbyggnadsprojekt som pågår under flera år och omfattar totalt 20 miljarder danska kronor, meddelar flygplatsen i ett pressmeddelande.

Utbyggnaden ska bland annat ge plats för en markant utökning av bagageinlämningen och av passkontrollen för avresande och ankommande vid flygplatsens C-gate. Den första etappen väntas vara klar 2023 och den andra etappen 2028/29.

– Det ska bli en byggnad som visar Danmark när det är som bäst. Vacker nordisk arkitektur, grön omtanke, tillgänglighet, rymlighet och okomplicerad service där allt ska finnas inom räckhåll. För även om flygplatsen växer kommer man som passagerare fortfarande uppleva att allt finns under ett tak – i motsats till många andra flygplatser i världen, säger Köpenhamns flygplats vd Thomas Woldbye i en skriftlig kommentar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar