Laddar

Omfattande tågstrul – flera tåg ställdes in

Ett spårfel orsakade stora problem i tågtrafiken.

delningar

På fredagsmorgonen meddelare Trafikverket att flera avgångar i Skåne och Kronobergs län var delinställda eller försenade. Orsaken var ett spårfel i Arlöv som gjorde att det endast gick att köra tåg på ett spår mellan Arlöv och Åkarp. Problemet beräknades vara löst först tidigt på lördagsmorgonen den 5 maj.

Enligt Trafikverket var det förseningar och delinställda tågavgångar på sträckan Malmö–Lund. Öresundståg med tågnummerserie 113xx på sträckan Köpenhamn–Helsingborg och Köpenhamn–Hässleholm/Älmhult ställdes in på sträckan Malmö–Helsingborg samt Malmö–Hässleholm/Älmhult.

Pågatågen mellan Trelleborg och Helsingborg (tågnummerserie 17xx) gick en annan väg än normalt mellan Malmö och Kävlinge och pågatågen på sträckan Simrishamn/Ystad –Helsingborg (tågnummerserie 15xx) gick en annan väg än normalt mellan Lund och Kävlinge.

Busspendel ersatte på sträckan Kävlinge–Gunnesbo–Lund och bussar ersatte på sträckan Lund–Eslöv–Marieholm–Teckomatorp.

 

UPPDATERING LÖRDAG 07.00:

Tågen går nu som vanligt igen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Roliga onlinespel du måste testa!

Nätet kryllar av spel, det finns en hel hop med dem på den här sajten. När du får ett infall och vill testa något nytt kan du bli sittandes i flera timmar, bläddrandes genom tusentals spel med bara en skärmbild som ledtråd till vilket typ av spel du får.