Laddar

Två personer skadades vid stort bråk i Malmö

Polisen har spärrat av ett större område kring brottsplatsen samt höjt säkerheten på sjukhuset.

delningar

Ett större bråk uppstod på torsdagskvällen på Von Rosens vägMalmö. På plats hittades en skadad person och ambulans skickades till platsen.

– När vi kom fram till platsen fick vi uppgift om att flera bilar har lämnat platsen och en man ligger då kvar. En vuxen man som är skadad och som har blivit utsatt för någon form av yttre våld, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral i region Syd.

Kort senare hittades ytterligare en skadad person i en lägenhet i närheten.

– Han misstänker vi har också blivit skadad vid bråket, säger Fredrik Bratt.

Båda de skadade personerna tros vara mellan 25 och 30 år gamla.

Det är oklart exakt hur många personer som deltog i bråket. Men det rör sig om åtminstone 20 personer, och troligtvis ännu fler än så.

– Det pratas om 20 eller 40, men det finns uppgifter om att det i alla fall är fler än 20 där. Och flera bilar ska ha lämnat med folk, säger Bratt.

Polisen har ännu ingen kännedom om hur bråket startade eller vilka som var inblandade. Klart är däremot att polisen kommer finnas på plats på sjukhuset i större skara än normalt under kvällen.

– Vi har stärkt säkerheten på sjukhuset med tanke på att de två skadade är införda dit. Så där är förhöjd säkerhet, säger Bratt.

Det finns uppgifter om att vapen av olika slag ska ha används vid bråket. Däremot verkar inga skjutvapen ha förekommit.

– Någon har uppgift om att de har sett pinnar eller något betongliknande. Men inga uppgifter om skjutvapen, säger Bratt.

Arbetet går nu vidare med vittnesförhör.

– Vi pratar med vittnen också. Jag tror att många känner till vad som har hänt på platsen, säger Bratt.

Relaterade artiklar