Laddar

Jättetalangen gjorde första målet i Redhawkströjan

Flera juniorer var upplyfta i Malmö Redhawks. En av dessa passade på att göra sitt första a-lagsmål.

delningar

Malmö Redhawks tränare Peter Andersson deklarerade redan under måndagen att flera juniorer kunde komma att få chansen i tisdagens CHL-match. Så blev det också. Redhawks kom till spel med fem juniorer i form av Oscar Eklind, Simon Ericsson, Oliver Olsson, Erik Lundblad och det danska superlöftet Malte Setkov.

Den sistnämnda stod för en stark insats och intervjuades av SVT i pausen.

– Det känns bra. Jag tycker att vi äger pucken i spel fem mot fem – vi jobbar hårt och sätter mycket press, sa Setkov innan han fortsatte:

– Det är lite mer tryck i hallen och lite jobbigare fysiskt. Jag tycker att jag gör det bra. Jag hoppas att jag kan få spela mycket seniorhockey, sedan får man se vad som händer.

Och mycket talar nog för att 18-åringen kommer få chansen fler gånger. I tredje perioden kom Setkovs första mål i a-lagströjan.

Matchen vanns till slut av Malmö Redhawks med 3–0. Det betyder att Redhawks vann gruppen och därmed seedas till CHL-slutspelet.

CHL IF Malmö Redhawks–Kometa Brno 3–0 (0–0, 1–0, 2–0) Målen: 27.14 1–0 Christoffer Forsberg, (Nils Andersson), 49.52 2–0 Malte Setkov, 59.46 3–0 Fredrik Händemark. Skottstatistik: 25–17. Utvisningar: MIF: 5×2. Brno: 2×2.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?