Laddar

”Jag har egentligen gjort 20 mål”

Omid Hushmand – det är namnet på den lokala fotbollens hetaste målskytt med sina 18 mål. "Jag har egentligen gjort 20 mål", säger han.

delningar

Omid Hushmand är lokalfotbollens bästa målskytt med sina 18 mål under vårsäsongen. 27-åringen är en viktig del i division 7-klubben Ariana FC.

– Jag har egentligen gjort 20 mål men det rapporteras inte alltid korrekt, säger Hushmand.

Vad är förklaringen bakom alla mål? – Ariana är några nivåer bättre än de andra lagen och jag är alldeles för snabb för den serien.

Han fortsätter:

– Som striker har jag alltid gjort mål, men genom åren har några tränare valt att använda mig som ytter på grund av min explosivitet och arbetskapacitet.

Hans succé har uppmärksammats av flera klubbar och under förra säsongen ville flera lag ha Hushmands namnteckning. Men det har aldrig varit aktuellt att lämna Ariana FC.

– Förra året hörde bland annat BW90 och Hyllie IK av sig. Men jag har själv startat igång Ariana FC och hade inte lämnat för någon annan klubb. Inte ens Malmö FF (skratt), säger han.

Vem är Omid Hushmand? – Jag är en ovanligt vanlig kille, familjär, jobbar och tränar för det mesta. Brinner enormt för fotbollen och Ariana FC. Som fotbollsspelare är jag aggressiv och väldigt snabb, en som springer i 90+90 minuter om det skulle behövas.

Hushmand kom till Sverige när han var i 13-årsåldern och drömde som många andra om de stora scenerna. Han insåg dock att han börjat spela fotboll för sent och saknade den riktiga skolningen som många andra har.

– Jag började från noll och tog mig till division 2 med BK Olympic, dessutom har jag vunnit division 5, division 4 och division 3. Men livet tillät mig inte att satsa mer. Just nu är min ambition att ta Ariana till de stora scenerna, men hur länge jag själv orkar eller hur långt jag når vet bara Gud, säger Omid Hushmand.

Omid Hushmand Ålder: 27. Familj: Mamma, pappa, två bröder och två systrar. Gör: Sportchef i Ariana FC (plus väldigt mycket annat), bagare, tolk och ungdomstränare. Favoritspelare: Alexander Del Piero. Aktuell: Lokalfotbollens hetaste målskytt.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?