Laddar

Insatsstyrkan tankade bilen – då inleddes intensiv biljakt

De två männen vägrade stanna när polisen skulle göra en kontroll. Då inleddes en biljakt som slutade i krasch.

delningar

Två män i 25-årsåldern sitter anhållna misstänkta för brott mot vapenlagen, märkesförfalskning och förberedelse till grovt rån med skjutvapen efter en intensiv biljakt som 24Malmö.se kunde rapportera om under tisdagskvällen.

Det hela började med att poliser ur insatsstyrkan befann sig på en bensinstation för att tanka när de fick syn på en misstänkt tyskregistrerad bil. När de gick fram för att göra en kontroll av bilen svarade de två männen i bilen med att trycka gasen i botten.

– När polisen kommer fram så drar de duktigt iväg och är uppe i en hastighet över 200km/h ut mot Staffanstorp, säger Lars Förstell, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Poliserna tog upp jakten och följde efter bilen i riktning mot Staffanstorp där de vände för att fortsätta tillbaka mot Malmö.

Slängde skjutvapen I höjd med Toftanäs sprang en av männen ur bilen och kastade ett skjutvapen, som polisen senare kunde hitta i terrängen efter att man sprungit ikapp den flyende. Föraren fortsatte vidare innan han kraschade in i en polisbil, i lägre fart.

– Ingen ska ha skadats. Han hade väl gett upp jakten lite och vapnet, som man kan tänka sig var anledningen till att de flydde, var inte längre kvar i bilen, säger Lars Förstell.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?