Hotfull man spottade sjuksköterska i ansiktet

Foto: Evica

På en ljudinspelning från platsen hörs mannens hot mot poliserna som ingrep.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

En man i 30-årsåldern döms vid Malmö tingsrätt för en lång rad brott som inträffade på akuten i Malmö den 4 juni 2017.

Det hela startade med att mannen gick till en sjuksköterska som satt i telefon vid sin arbetsplats för att be om en mugg. Sjuksköterskan berättar i förhör att hon satt i telefon för att beställa en röntgenbild och höll upp högerhanden för att han skulle vänta.

Mannen blev då irriterad, skrek fula ord och spottade på henne i ansiktet. Sjuksköterskan ringde direkt på ordningsvakter och polis. Ordningsvakter höll kvar mannen i ett mottagningsrum tills polisen kom. När två kvinnliga poliser väl anlände uppstod tumult och mannen ska ha försökt att slå en av poliserna.

En av poliserna spelade in en senare del av händelseförloppet. På inspelningen hörs hur poliserna försöker få mannen att hålla sig lugn medan han skriker bland annat hot. Mannen säger bland annat ”Jag ska visa dig vad som hjälper, din hora, när jag kommer ut”, ”Din mammas fitta framför dina barn din hora” och ”Knulla dig till nästa år utan att tröttna din horunge”.

Poliserna försökte kontroll på mannen som gjorde starkt motstånd. De fick ner mannen på golvet och var till slut tvungna att använda OC-spray på mannen.

Mannen döms för ofredande, försök till våld mot tjänsteman, två fall av hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Han döms även för stöld, ringa skadegörelse och ringa narkotikabrott, brott som skedde vid ett annat tillfälle.

Straffet blir två månaders fängelse och mannen ska även betala sammanlagt 15 000 kronor i skadestånd till de två poliserna och sjuksköterskan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar