Hon blir ny ordförande i Djurens Rätt

Driver arbetet för en avveckling av pälsdjursuppfödning.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under Djurens Rätts riksstämma i Örebro den 31 maj till 2 juni har Camilla Bergvall valts till ny förbundsordförande. Hon är 29 år och nyinflyttad i Malmö. Camilla Bergvall har varit engagerad inom Djurens Rätt i många år och tidigare varit både lokal ordförande, suttit i förbundsstyrelsen och på nationell nivå arbetat med att driva arbetet för en avveckling av pälsdjursuppfödning. Camilla Bergvall var med och implementerade jämställdhetsarbetet, med ny jämställdhetsplan och handbok, samt har tagit fram aktivisthandboken "Förändra".

– För mig sticker Djurens Rätt ut bland ideella organisationer genom sin tydliga bas i gräsrötterna, i lokalorganisationerna och hur högt det ideella engagemanget värderas, säger Camilla Bergvall i ett pressmeddelande.

Camilla Bergvall, nyvald av en enig stämma till förbundsordförande för Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation Djurens Rätt. Pressfoto

Djurens Rätt bildades redan 1882, då under namnet Nordiska samfundet till bekämpande af det vetenskapliga djurplågeriet. Under de senaste fem åren har medlemstillväxten varit 40 procent och idag har organisationen mer än 45 000 medlemmar.

– Djurrättsrörelsen är globalt en av de snabbast växande rättviserörelserna och det är fantastiskt att se vilken förändring vi åstadkommer tillsammans. Jag ser fram emot att ge hundra procent för djuren i mitt nya uppdrag tillsammans med förbundsstyrelsen, personal och alla aktiva ute i landet säger Bergvall i pressmeddelandet.

Bild från Djurens Rätts riksstämma i Örebro 2019. Pressfoto

FAKTA

Samtliga invalda ledamöter i förbundsstyrelsen: Förbundsordförande

Camilla Bergvall, 29 år, Malmö Ledamöter

Sofia Kamlund, 28 år, Helsingborg Tina Hogevik, 27 år, Stockholm Tommy Ringlöw, 23 år, Umeå Peter Holmberg, 37 år, Stockholm Sara Eriksson Carraro, 30 år, Stockholm Suppleanter

Christian Nordström, 38 år, Göteborg Edvin Kvamme, 26 år, Stockholm

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar