Laddar

HK Malmö krossade HIF Karlskrona: ”Aldrig något snack”

Det var HK Malmö för hela slanten den här söndagseftermiddagen i Baltiska Hallen. "Vi tog två poäng, ungefär så kan man sammanfatta det", säger HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen.

delningar

HIF Karlskrona anlände till Malmö med flera tongivande spelare på frånvarolistan. Det tog HK Malmö vare på och körde över Blekingelaget så det visslade om det i första halvlek. När lagen gick till pausvila ledde hemmalaget med hela 14–5.

– Första halvlek höll vi ett hyfsat fokus, vi släppte in fem bollar och stod bra bakåt. De chanserna Karlskrona fick räddade Dan. Men vi kunde lett med ännu mer, jag tror att vi brände fem, sex frilägen, säger Stian Tönnesen efter slutsignalen.

Efter paus fortsatte HK Malmö att ösa på och gjorde ytterligare 15 mål innan slutsignalen ljöd i Baltiska Hallen. Stian Tönnesen kunde enkelt sammanfatta söndagens tillställning.

– Vi tog två poäng, ungefär så kan man sammanfatta det. Jag hade önskat att vi låg lite bättre bakåt i andra halvlek. Men det var aldrig något snack i dag, säger Tönnesen, som redan hade fokus på tisdagens derby mot Lugi.

– Jag tror att killarna är medvetna om att det blir hela andra bullar mot Lugi på tisdag. Då gäller det att vi ligger rätt bakåt. Vi vet om att Lugi är ett skickligt lag längs kanterna. Det brukar alltid bli bra och roliga matcher.

Plusvarianter i HK Malmö? – Adam Lönn gjorde det bra och fick spela 60 minuter. Han har inte haft så mycket speltid på slutet.

Handbollsligan HK Malmö–HIF Karlskrona 29–20 (14–5) Målen, HKM: Adam Lönn 7, Jim Andersson 5, Fredrik Petersen 5, Robert Månsson 4, Linus Persson 3, Hampus Nygren 3, Mirsad Pecikoza 2. Publik: 622, Baltiska Hallen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?