Hjälmbolag deltar i Malmö Works: "Vill göra staden bättre"

Till höger: Hövdings vd Fredrik Carling. Foto: Pressbild/Hövding.

Nio företag ska utveckla idéer som kan förändra människors resvanor.

delningar

Hjälmföretaget Hövding är en av nio företag som deltar i företagsinitiativet Malmö Works. Företagen kommer att utveckla och testa idéer som kan bidra till att människor förändrar sina resvanor. Målet är att färre ska välja bilen och i stället välja mer hållbara transportmedel.

De medverkande Malmöföretagen som kommer från olika branscher träffades för första gången våren 2018 för att tillsammans hitta läsningar för ett mer hållbart resande. Nu, ett år senare är Malmö Works på plats.

– Det här samarbetet går helt i linje med vår tro att cyklism är en av framtidens lösningar på de utmaningar som städer runtom i världen har. Som ett internationellt företag med rötter och stark förankring i Malmö vill vi även engagera oss i lokalt i Malmöinitiativ som har som mål att göra staden ännu bättre, säger Hövdings vd Fredrik Carling, i ett pressmeddelande.

I dag är det nio företag som är med i initiativet: Castellum, Giv Akt, Hövding, Ikea Hubhult, Massive Entertainment, Rosengård fastighets AB, Skanska, Stratiteq och Wihlborgs Fastigheter AB.

Malmö Works drivs av företagen med stöd från Malmö stad och Skånetrafiken. På sikt söks fler företag som vill ansluta till initiativet. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.