Laddar

Hemmapremiärerna vi minns från 2010-talet

Filip Beijer gräver i internetarkivet och blickar tillbaka på några fina hemmapremiärer från 2010-talet.

delningar

Äntligen väder! Malmö FF spelar hemmapremiär och om några timmar färgas hela stan himmelsblå. Uteserveringarna fylls och strömmen av människor rör sig genom Pildammsparken mot Stadion.

Hemmapremiären är alltid speciell. Förväntningarna ligger i luften, nerverna likaså och nyförvärven ska för första gången prestera inför ett fullsatt Stadion.

Dessutom väntas ett stort bortafölje från Stockholm.

24Malmö.se tog en tur på Youtube och mindes tillbaka till några speciella premiärer de senaste åren. Perfekt uppladdning inför kvällen med andra ord.

Malmö FF – IFK Norrköping 3-1 (2016)

Efter att Norrköping tagit ledningen och chockat på Stadion gjorde MFF comeback med tre snygga mål. Anders Christiansen, Jo-Inge Berget och Erdal Rakip hamnade i målprotokollet och den sistnämndes mål fastnade för evigt på undertecknads näthinna med sin iskalla chipp.

 

Malmö FF – Falkenbergs FF 3-0 (2014)

Vad som såg ut att bli en målsnål hemmapremiär förvandlades till en målkavalkad de sista femton minuterna. Magnus Eriksson fick till slut hål på Falkenberg och därefter föll korthuset.

Malmö FF – Halmstad BK 3-1 (2011)

Trion Agon Mehmeti, Jeffrey Aubynn och Miljan Mutavdzic stod för målen när Malmö FF vann över Halmstad BK med 3-1 den 11 april 2011. Men eftersnacket kom mest att handla om konflikten mellan Jimmy Durmaz och José Zamoras och ett omtalat strypgrepp.

 

Miljan Mutavdzic jublar  efter att ha punkterat matchen med sitt 3–1-mål. Foto: Bildbyrån.

Malmö FF – Örebro SK 3-0 (2010)

Klubbens 100-årsfirande började på bästa sätt med ett magiskt hyllningstifo och en 3-0-seger för Malmö FF. Men eftersom Youtube endast har pixliga minnesbilder från matchen bjuder vi på en bild från inmarschen, med kapten Daniel Andersson i spetsen och tifot i bakgrunden.

 

Foto: Bildbyrån

Bonus:

Förvisso inte en hemmapremIär och förvisso inte på 2010-talet. Men inför dagens hemmapremiär man kan ju inte låta bli att ta med målfesten från Malmö Stadion 2002 när Malmö FF vann över AIK med 5-0. Som plåster på såren för den som håller på AIK presenteras målen utan ljud.

Relaterade artiklar