Här är artisterna som tävlar i Malmö i kväll

Melodifestivalen har intagit staden. Kvällens startfält bjuder som vanligt på både veteraner och debutanter. Här är artisterna som deltar i kvällens deltävling i Malmö.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

1. Andreas Johnson – Army Of Us  Låtskrivare: Andreas Johnson, Jimmy Jansson, Sara Ryan, Andreas “Stone” Johansson, Sebastian Thott. 

Andreas Johnson slog igenom för drygt 20 år sedan och är en riktig veteran när det kommer till Melodifestivalen. Tidigare har han bland annat medverkat med låtarna "Sing for me", "A Little Bit of Love" och "We Can Work It Out". I kväll ställer han sig på melloscenen för sjunde gången. Denna gång med upptempolåten "Army of us".

2. Malou Prytz – I Do Me  Låtskrivare: Isa Tengblad, Elvira Anderfjärd, Fanny Arnesson, Adéle Cechal 

Malou Prytz är debutant i Melodifestivalen och uppträder i kväll med låten "I Do Me". Det är en poppig upptempolåt som handlar om att man inte ska stanna i en relation som inte fungerar. Nummerkreatör är ingen mindre än Alice Gernandt – kanske mer känd som Ace Wilder.

3. Oscar Enestad – I Love It  Låtskrivare: Emanuel Abrahamsson, Parker James, Oscar Enestad 

Oscar Enestad slog igenom i pojkbandet FO&O (tidigare The Fooo och The Fooo Conspiracy). Nu står han på egna ben och kommer i kväll att framföra en låt som handlar om kärlek och att man ska få älska vem man vill. Oscar Enestad har tidigare medverkat i Melodifestivalen som medlem i FO&O. Låten ”Gotta Thing About You” tog sig till final och slutade på en åttondeplats.

4. Jan Malmsjö – Leva livet  Låtskrivare: Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm 

Förra gången Jan Malmsjö tävlade i Melodifestivalen var år 1969. Då med låten "Hej Clown" som hamnade på andra plats. Under sitt 86 år långa liv har han hunnit med mycket och nu är det dags för honom att återigen ställa sig på Melodifestivalens scen. I kväll med låten "Leva livet".

5. Vlad Reiser – Nakna i regnet  Låtskrivare: Lukas Nathansson, John Hårleman, Vlad Reiser, Chris Enberg 

Debutanten Vlad Resier startade för ett par år sedan en Youtubekanal och har i dag hundratusentals prenumeranter. Nu tar han steget från Youtube till melloscenen och i kväll kommer han att framföra sitt bidrag "Nakna i regnet". Vlad har själv beskrivit bidraget som en modern kärlekslåt.

6. Hanna Ferm & LIAMOO – Hold You  Låtskrivare: Jimmy Jansson, Fredrik Sonefors, Hanna Ferm, Liam Pablito Cacatian Thomassen 

De gamla idoldeltagarna Hanna Ferm och Liam Cacatian Thomassen kommer i kväll att framföra låten "Hold You" tillsammans. Liam, eller LIAMOO, känner nog många igen sedan förra årets Melodifestival då han hamnade på en sjätte plats med låten "Last Breath". Hanna, som år 2017 kammade hem andraplatsen i Idol, är debutant i Melodifestivalen. Låten handlar om att man ska våga älska.

7. Margaret – Tempo  Låtskrivare: Anderz Wrethov, Jimmy Jansson, Laurell Barker, Sebastian von Koenigsegg

Margaret ställer upp i Melodifestivalen för andra året i rad. Förra året tog låten "In My Cabana" henne till en sjunde plats i finalen. I år ställer hon upp med låten "Tempo" – en kärlekssång med högt tempo.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar