Laddar

”Han har tagit fram det som han är väldigt unik med”

Kaptenen frälste MFF – då hyllades han stort av sin tränare efteråt.

delningar

Efter en tveksam inledning i allsvenskan av Malmö FF visade laget återigen mästartakter när man slog Brommapojkarna på hemmaplan med 3–1 under måndagskvällen.

Magnus Pehrsson kallade det för en ”styrkedemonstration” på presskonferensen efteråt.

– Vi var väldigt snabba, rappa, jobbade hårt och skapade många målchanser och släppte till väldigt lite, sa MFF-tränaren och fortsatte:

– Jag är nöjd med den här matchen utifrån det mentala läget vi också var i inför matchen, där vi varit ifrågasatta med rätta utifrån hur vi har inlett allsvenskan.

En av spelarna som har varit ifrågasatt är den stora forwardsprofilen Markus Rosenberg, som inledde på bänken senast när MFF blev överkörda av Djurgården med 3–0.

I dagens match fick 35-åringen starta – och tackade för förtroendet genom två mål. Först nickade han in en frispark till 1–0 och sedan sköt han 2–1 via en BP-spelare.

Magnus Pehrsson var full av beundran för sin lagkapten:

– Han har tagit fram det som han är väldigt unik med. Hans beslutsamhet, hur det brinner för honom och hur viktigt det här är för honom har han visat under de två-tre senaste dagarna som lett upp till den här matchen.

– Det visar han mycket av i spelet i dag och det känns helt naturligt att han gör två mål. Han var den kaptenen som man önskar i såna här lägen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?