Gott kreditbetyg för Malmö – men finns negativa utsikter

Foto: Mickes fotosida/Mostphotos.

Katrin Stjernfeldt Jammeh: ”Kvitto på välskött ekonomi”.

delningar

Malmö stad får högsta betyg av kreditvärderingsinstitutet Standard and Poor's för åttonde året i rad. Men samtidigt finns det negativa utsikter. 

- Den höga ratingen är ett kvitto på att Malmö stad har en välskött ekonomi med en genomtänkt långsiktig planering av kommunala investeringar och en hållbar skuldsättningsnivå. Med hjälp av kreditbetyget kan Malmö stad låna till fortsatt goda villkor, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, finanskommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Malmö i ett pressutskick.

Standard and Poor’s bedömer dock att den komplexa parlamentariska situationen i Malmö skapat förseningar och ovisshet. Den negativa utsikten innebär 0 procents sannolikhet för sänkt kreditbetyg. 

- Vi i den politiska ledningen förstår vikten av ett stabilt politiskt styre. Vi eftersträvar att skapa bra och stabila förutsättningar att styra staden i den kommande mandatperioden och har inlett ett samarbete över blockgränsen mellan Socialdemokraterna och Liberalerna för att skapa ett förutsägbart och ansvarstagande styre för Malmö, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar