Laddar

Galet publiktryck väntas: ”Vassare arrangemang i år”

Traditionsbunden dag sedan 1973 siktar på publikrekord. Travloppen bara en del av ett stort arrangemang.

delningar

Gentlemannadagen är en årligen återkommande tradition på Jägersro sedan 1973. Förr kallades amatörkuskarna för ”gentlemännen” och ur detta uppstod dagen som fått ett lyft sedan början av 2000-talet. På Kristi himmelsfärdsdag går årets arrangemang av stapeln.

– Idag är det den tredje största publikdagen inom travet under ett år, säger Lars Holst som är marknadschef på Jägersro.

Endast Elitloppshelgen, som arrangeras sista helgen i maj på Solvalla i Stockholm drar återkommande mer publik.

– Arrangemanget är jätteviktigt ut PR-synpunkt och sätter Jägersro på kartan. Gör vi ett bra event kan vi locka fler besökare vid andra tillfällen.

Förra året kom drygt 17 000 personer och väderprognosen och ska tillsammans med dagens program locka minst lika många åskådare.

– Vi har ett vassare upplägg i år. Saraha som var med i Melodifestivalen kommer att uppträda och dessutom arrangeras riddarspel och Papricaloppet för de allra yngsta.

Det fullspäckade programmet inleds redan 10:30 och från 13:00 inleds travtävlingar där sammanlagt elva lopp avgörs fram till 17:00.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?