Laddar

Förvarade stora mängder dopningsmedel – döms till flerårigt fängelsestraff

Malmöbon förvarade stora mängder dopningsmedel och narkotika. Nu väntar flera år i fängelse.

delningar

I januari i år greps och häktades en man i 50-årsåldern misstänkt för flera brott. Mannen hade sedan augusti förra året förvarat stora mängder dopningsmedel – minst 628 362 enheter – på flera olika platser i Malmö.

Det hela uppdagades när polisen genomförde en husrannsakan i ett förråd på en adress i kommunen. I samband med husrannsakan hörde polisen hur någon rotade i ett förråd i närheten. Polisen gick då dit för att kolla vad det gällde och möttes av mannen som stod och rotade i ett par lådor. Enligt polisen ska mannen ha uppgett att han hade vitaminer i kartongerna i förrådet men polisen såg att så inte var fallet. Vid konfrontation ska mannen ha lämnat platsen springandes – med polisen hack i häl. Polisen kom ifatt mannen och satte handfängsel på honom.

De dopningsmedel som hittades i förrådet togs därefter i beslag och vid kontroll i mannens bil och hans bostad hittades ännu mer medel.

I bostaden förvarade mannen också en mindre mängd kokain samt drygt 34 301 gram amfetamin. Även 9 095 milliliter GBL, som är en hälsofarlig vara, återfanns.

Nu döms mannen vid Malmö tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott, grovt dopningsbrott och brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga varor. Mannen har erkänt samtliga brott och menar att han förvarat dopningsmedeln och narkotikan åt andra personer. Han straffas nu med sju års fängelse.

Relaterade artiklar