Laddar

Förvarade flera kilo cannabis – nu kommer straffet

Mitt under husrannsakan kommer mannen hem till lägenheten och grips. Nu döms han till fängelse för flera brott.

delningar

Vid ett tillslag av polisen i en lägenhet på Eriksfältsgatan i november 2016, fann polisen stora mängder narkotika samt 33 patroner till ett vapen. Under polisens husrannsakan öppnas ytterdörren och en person kommer in i lägenheten. Mannen, som är i 30-årsåldern, står inte som ägare till lägenheten, men hans DNA hittas på flera platser och han verkar ha kopplingar till ägaren.

När polisen sedan besöker mannens lägenhet finner de mer narkotikapreparat och en pistol med magasin och patroner, som mannen inte har rätt till att inneha.

Mannen häktas och har suttit frihetsberövad sedan dess. Han har nekat till brotten, men nu döms han till fängelse i fyra år och sex månader för grovt narkotikabrott, ringa narkotikabrott, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen.

I lägenheten som mannen besökte när han blev gripen förvarades bland annat kring 5,295 kilogram cannabis, 1,408 kilogram cannabisharts, 60,33 gram kokain, 14,7 gram amfetamin, samt flera hundra tabletter av olika narkotikapreparat. Tingsrätten dömer att drogerna inte var avsedda för eget bruk.

 

Relaterade artiklar