Fortsatta trafikstörningar efter olyckan vid Videdal i morse

Foto: Larm-Soderhamn, Roland Magnusson, Mostphotos.

"Man måste frakta bort de jordmassorna som är dieselkontaminerade".

delningar

Flera fordon var i morse inblandade i en olycka på Inre Ringvägen, vid trafikplats Videdal i Malmö. Ett av fordonen ska vara en lastbil som ska ha fått sladd och kört genom mitträcket för att sedan bli stående hindrande över både norr och södergående körfält. Larmet inkom 07.42. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen. Chauffören förs med ambulans till sjukhus för kontroll. Vid 13-tiden på söndagen är informationen fortfarande att saneringsarbetet kommer pågå i flera timmar till.

– Det är fortsatt påverkan på trafiken efter trafikolyckan på inre ringen i morse. Vi har lämnat platsen och bärgningen bör vara avklarad men det ska också grävas upp i mittremsan. Det blir trafikstörningar under ett antal timmar till och det är trafikverket som hanterar det, säger Gustav Sandell, inre befäl, räddningstjänsten Syd.

Enligt inre befäl gick lastbilen genom mittremsan, och i samband med det revs drivmedelstanken upp.

– Diesel har runnit ut och då måste man frakta bort de jordmassorna som är dieselkontaminerade. Trafikverkets entreprenör kommer hantera det. Men det går att ta trafiken över trafikplatsen så det är framkomligt på vägen, säger Gustav Sandell.

Trafikanter i båda riktningarna vid Videdal kör av på avfarterna vid trafikplatsen för att sedan köra på Inre Ringvägen igen. Därav kan trafiken rulla på, men det är alltså störningar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar