Laddar

Fortsatt stöd för att minska arbetslösheten

54 procent av deltagarna har gått vidare till arbete eller studier. - Foto: Mostphotos

Boost by FC Rosengård II är ett projekt som ska göra fler Malmöbor självförsörjande. Nu får de fortsatt bidrag från kommunstyrelsen.

delningar

Boost by FC Rosengård drivs av föreningen FC Rosengård och vänder sig till unga Malmöbor som varken jobbar eller studerar. Med utgångspunkt i den enskilda individens situation, behov och förutsättningar skräddarsys ett program för att hjälpa personen in på marknaden. Nu får projektet ett fortsatt stöd från kommunstyrelsen i Malmö på tre miljoner kronor.

– Vi ser en positiv trend med sjunkande arbetslöshet bland unga Malmöbor, men fler måste bli självförsörjande. Tidiga och riktade insatser kan ha stor betydelse för ungas framtid. Min uppfattning är att Boost by FC Rosengård II har varit framgångsrikt och att ett fortsatt samarbete kan bidra till att ännu fler unga kommer i arbete eller börjar studera, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Projektet jobbar med traditionella insatser som intervjuträning, men de arbetssökande matchas också mot praktikplatser och anställningar. Av de cirka 2250 personer som hittills har deltagit i projektet har 54 procent gått vidare till studier eller arbete.

I och med Malmö stads stöd kan projektet nu förlängas till och med juni nästa år.

Relaterade artiklar