Forskningspark expanderar – med 4 000 kvadratmeter

Foto: Pressbild/Madeon.

”Mycket glada över denna expansion”.

delningar

Madeon är en forskningspark med inriktning på organisationer inom Life Science, alltså läkemedelsutveckling, medicinteknik, bioteknik och andra hälsorelaterade områden. Idag finns ett 60-tal företag i olika storlekar på Medeon – men nu finns planer på att utöka verksamheten med 4000 kvadratmeter. 

– Medeon är idag fullt uthyrt, samtidigt som flera av våra nuvarande hyresgäster växer och har signalerat att de behöver större lokaler. Det finns även efterfrågan på lokaler från företag som idag inte sitter på Medeon. Därför är det rätt läge att utöka forskningsparken med nya, attraktiva ytor. Parallellt med nybyggnationen kommer vi också att vidareutveckla de befintliga byggnaderna inklusive servicen och erbjudandet, säger Ulrika Hallengren, vd förWihlborgs Fastigheter i ett pressmeddelande. 

Målet är enligt Ulf G Andersson som är vd för Medeon AB att på sikt bli den mest attraktiva etableringsplatsen för Life Science. 

- Vi är mycket glada över denna expansion som gör att vi går in i en ny, positiv fas. Vårt tydliga Life Science-fokuserade innehåll ger konkret nytta för verksamheterna och vi har dessutom ett oslagbart läge i Greater Copenhagen/MediconValley med mycket korta avstånd till Danmark, Skånes universitetssjukhus, Clinical Research Center i Malmö, universiteten i Malmö och Lund samt Life Science-bolagen i regionen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar