Laddar

Förre MFF-talangen – numera proffs i Litauen

Han lämnade Malmö FF för spel i Celtic – numera spelar Bahrudin Atajić för litauiska Zalgiris. Men han drömmer om att en dag få spela för klubben i sitt hjärta igen.

delningar

Bahrudin Atajić lämnade Malmö och MFF som 16-åring för spel i skotska storklubben Celtic. I Skottland fick han uppleva stora framgångar och vann det mesta som gick att vinna. Men därefter har den numera 23-årige Atajić gått under radarn och de två senaste säsongerna har han spelat för litauiska Zalgiris Vilnius.

– Jag skrev på för Zalgiris i januari 2016, med hjälp av min bror. Nu går mitt kontrakt ut i december… Jag har inte varit så nöjd med våra prestationer i Europa även om vi gjort det bra. Vi har inte haft marginalerna på vår sida, säger Bahrudin Atajić och fortsätter:

– Vi har lite kvar på de här säsongen men leder ligan med tio poäng, tror jag. Men vi har vunnit i princip allt.

Hur är livet i Litauen? – Vilnius är fint faktiskt. Det är en hyfsat stor stad och finns mycket att göra. Jag bor ensam i en lägenhet precis utanför stan. Fotbollen är okej och ganska defensivt lagd. Men många lag lag tar in utlänningar som spetsar till det.

Finns det något intresse för litauisk fotboll? – Det är den största nackdelen med Litauen. Folket verkar inte vara så intresserade. När vi mötte IFK Göteborg i en träningsmatch var det 6 000 och det var fullsatt. Det mesta vi har haft i ligan är nog runt 2 000. Det är något jag saknar – att spela inför mycket folk.

Hur mycket pengar tjänar man? – Jag tjänar bra. Lagen i toppen tabellen har hyfsade löner. Sedan är det inte som i Celtic med bonusar och så vidare. Det har vi inte här.

Och Bahrudin Atajić har visat sig vara en riktig vinnare. Under sin fyra år långa sejour i Celtic var han med och vann det mesta. Under sitt år i finska SJK var han med om för första gången vinna ligan i klubbens historia. I fjol vann han litauiska ligan, litauiska cupen och litauiska supercupen.

– Jag är en vinnare. Och jag tror att jag skulle tillföra något i allsvenskan. Facit säger ju allt, kolla bara hur mycket jag har vunnit, svarar Bahrudin Atajić på frågan om han skulle platsa i allsvenskan.

Det låter nästan som att du är sugen på att spela i Sverige igen? – Jag har ju en agent som sköter det. Eller det är mest min bror. Men jag har varit utomlands ett tag nu och har varit utanför min, vad ska man säga… comfort zone ett tag. Jag tror att en vinnare är attraktiv för många klubbar. Men det vore kul att komma tillbaka och spela i allsvenskan.

Drömmer du om Malmö FF? – En dag skulle jag vilja spela för MFF igen, och jag tror att det är möjligt. Malmö är alltid attraktivt för mig, jag började i MFF:s fotbollsskola som femåring och har aldrig representerat ett annat svenskt lag. Men jag är professionell fotbollsspelare, och vet att många saker måste klicka för allt ska bli rätt för alla parter. Som proffs vet man aldrig vad som händer i morgon.

Bahrudin Atajić Ålder: 23, fyller 24 i november. Familj: Mamma, pappa, bror och två systrar. Klubb: Zalgiris Vilnius. Moderklubb: Malmö FF. Favoritspelare: Ronaldo (brassen). Drömmer om: Att få spela fotbolls-VM.

Relaterade artiklar